Biologi
Sjovt Mitose ? .:P
18. juni 2006 af
neverSTXagain (Slettet)
hej jeg er lidt i tvivl om følgende er rigtigt.
Mitose
interfase der hvor cellen endnu ikke er i deling og kromsomerne ikke er synlige, det er her kromsomerne begynder at fordoble sig.
dvs 46 kromosomer bliver til 92 ik?
Profase der hvor kromosomerne er blevet fordoblet, og her kromosomerne synlige.
I metafase lægger kromosomerne sig i cellens midterplan.
I anafase bliver kromatiderne i et fordoblet kromosom adskilt.
I telo fase deler cellen sig.
Dvs:
interfase: 46 kromosomer bliver til 92
Profase: nu er der 92 kromosomer
og i telofase er der 46 kromosomer i hver af de to nye datteceller.
Mitose
interfase der hvor cellen endnu ikke er i deling og kromsomerne ikke er synlige, det er her kromsomerne begynder at fordoble sig.
dvs 46 kromosomer bliver til 92 ik?
Profase der hvor kromosomerne er blevet fordoblet, og her kromosomerne synlige.
I metafase lægger kromosomerne sig i cellens midterplan.
I anafase bliver kromatiderne i et fordoblet kromosom adskilt.
I telo fase deler cellen sig.
Dvs:
interfase: 46 kromosomer bliver til 92
Profase: nu er der 92 kromosomer
og i telofase er der 46 kromosomer i hver af de to nye datteceller.
Svar #3
18. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)
Mitose – den almindelige celledeling
Interfase - inden mitosen kan gå i gang skal der ske en fordobling (replikation) af
arvematerialet i alle kromosomerne = cellen danner en kopi af
kromatintrådene → kromosomet vil bestå af to kromatider
- de to kromatider holdes sammen af en protein-struktur = centromeret
Profase - kromatiderne bliver rullet op til en kortere tykkere form → kromosomerne
bliver synlige i kernen
Tidlig metafase - kernemembranen oplyses
- centriolet deles i to, som vandrer til hver sin pol i cellen
Metafasen – fra centriolerne dannes der tentråde (protein-tråde), som bindes til
centromerne
- tentråderne trækker fra hver sin pol → kromosomerne samles i cellens
ækvatorialplan
Anafasen - spaltes centromeret
- tentråderne trækker kromosomets to kromatider til hver sin pol
Telofasen - vikles kromatiderne ud igen
- kernemembranen gendannes
- cytoplasmaet deles
De to nye celler indeholder præcist samme arvemateriale som modercellen
Interfase - inden mitosen kan gå i gang skal der ske en fordobling (replikation) af
arvematerialet i alle kromosomerne = cellen danner en kopi af
kromatintrådene → kromosomet vil bestå af to kromatider
- de to kromatider holdes sammen af en protein-struktur = centromeret
Profase - kromatiderne bliver rullet op til en kortere tykkere form → kromosomerne
bliver synlige i kernen
Tidlig metafase - kernemembranen oplyses
- centriolet deles i to, som vandrer til hver sin pol i cellen
Metafasen – fra centriolerne dannes der tentråde (protein-tråde), som bindes til
centromerne
- tentråderne trækker fra hver sin pol → kromosomerne samles i cellens
ækvatorialplan
Anafasen - spaltes centromeret
- tentråderne trækker kromosomets to kromatider til hver sin pol
Telofasen - vikles kromatiderne ud igen
- kernemembranen gendannes
- cytoplasmaet deles
De to nye celler indeholder præcist samme arvemateriale som modercellen
Skriv et svar til: Sjovt Mitose ? .:P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
