Matematik
2. gradsligning?
18. juni 2006 af
Lays (Slettet)
Et simpelt spørgsmål?
Er dette en 2. gradsligning?
4x+5+(3+4x)(3-4x) = 24
Det jeg er i tvivl om, er om der ikke skal stå 0 i stedet for 24, før at det er en 2. gradsligning!?
Er dette en 2. gradsligning?
4x+5+(3+4x)(3-4x) = 24
Det jeg er i tvivl om, er om der ikke skal stå 0 i stedet for 24, før at det er en 2. gradsligning!?
Svar #1
18. juni 2006 af dnadan (Slettet)
Du kan nemt få det til at stå ....=0
Gang parentserne sammen, træk 24 over på den anden side, gør den lidt pænere, og dermed fremkommer en andengradsligning:)
Gang parentserne sammen, træk 24 over på den anden side, gør den lidt pænere, og dermed fremkommer en andengradsligning:)
Svar #3
18. juni 2006 af Eva (Slettet)
4x+5+(3+4x)(3-4x) = 24
4x + 5 + 9 - 12x + 12x - 16 x^2 - 24= 0
-16x^2 + 4x - 10 = 0
Da der indgår x^2 er det en andengradsligning..
og det er ligegyldigt hvilken side du skriver de 24 på ;)
men det er nemmest at regne med hvis den er på venstre side :)
håber det hjalp :)
4x + 5 + 9 - 12x + 12x - 16 x^2 - 24= 0
-16x^2 + 4x - 10 = 0
Da der indgår x^2 er det en andengradsligning..
og det er ligegyldigt hvilken side du skriver de 24 på ;)
men det er nemmest at regne med hvis den er på venstre side :)
håber det hjalp :)
Skriv et svar til: 2. gradsligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
