Matematik

Funktioner

20. juni 2006 af ZoX (Slettet)
Hey

Nogen der kan forklare mig hvad en funktion er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2006 af Molle (Slettet)

Til hvert x svarer én og kun én y-værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2006 af Molle (Slettet)

#1 Eksempelvis er en lodret linje ikke en funktion, da det samme x jo så har flere y-værdier.

Svar #3
20. juni 2006 af ZoX (Slettet)

kan du give et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2006 af Molle (Slettet)

y = 5x + 1
Er en funktion, fordi
man ikke kan finde et punkt på x-aksen, hvortil der hører to y-værdier.
Man skriver derfor også:

f(x) = 5x + 1

Den lodrette linje

x = 5

er ikke en funktion, fordi x = 5 har mere end én y-værdi. Fx kan y her være lig med 10, 5, 8 (og alle de reelle tal).

Svar #5
20. juni 2006 af ZoX (Slettet)

okay, jeg tror jeg er med nu.
tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2006 af Molle (Slettet)

Selvtak.
Nu er det jo ikke kun lodrette linjer, der ikke er at betegne som funktioner.
Fx kan man heller ikke sige, at en cirkel er en funktion. Her kan du jo også finde x'er med mere end ét y.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2006 af Duffy

En FUNKTION er en anordning der til

ethvert element x i I knytter netop ét

element y i J.



Duffy

Svar #8
20. juni 2006 af ZoX (Slettet)

hvordan kan man så tegne en funktion´?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#8,

Du kan heller ikke tegne en funktion. Du kan derimod tegne (en del af) grafen for en funktion.

Svar #10
20. juni 2006 af ZoX (Slettet)

jep, det var det jeg mente. hvordan kan man tegne grafen for en funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. juni 2006 af Duffy

Grafen for en funktion

f er {(x,y)| y = f(x) , x E Dm(f)}



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#10,
Din profil siger, at du går i 1.g.

Ud fra dit spørgsmål vil jeg gætte på, at du er på en studieretning, hvor du har matematik på C-niveau (en "sproglig" studieretning).

Du har derfor haft om sammenhænge mellem den uafhængige variabel x og den afhængige variabel y. F.eks. y=ax+b, y=b*a^x og y=b*x^a. Du har desuden set, hvordan man tegner grafen for en sådan sammenhæng.

Når man taler om funktioner, skriver man blot f(x)= i stedet for y= , men ellers er det helt det samme. På MatC er det blot blevet besluttet at kalde det en sammenhæng og skrive y=, selvom det i "rigtig" matematik kalder en funktion og skrives f(x)=.

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.