Matematik

Matematik

26. juni 2006 af ratsa (Slettet)
Hvordan regner man 5% af 3400 kr. ud ?? Uden lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2006 af Mitton (Slettet)

10% er 340kr. Så må 5% være det halve af 340kr.

Svar #2
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

hvordan regner du det ud?

Det halve må være 170 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2006 af Duffy

0,05·3400 = 0,5·340 = 5·34

5·34 = 5·(30+4) = 5·30 + 5·4 =

150 + 20 = 170



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2006 af 150972 (Slettet)

(1/20) * 3400 = 3400/20 = 170

Svar #5
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

ok mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Der er mange måder at "se" det på. Jeg ser her at 5 er halvdelen af 10 for 10% er noget af det nemmeste at regne med. 10% er 340kr da 0,10*3400=340. 5% må så være halvdelen af de 10% - altså 170kr.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2006 af 150972 (Slettet)

Procent betyder hundrededel, du har 5 hundrededele, det kan forkortes og omskrives til decimaltal og skrives som procent

5/100 = 1/20 = 0,05 = 5%

Svar #8
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

ok hvad med 125 % af 240 kr?

Svar #9
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

125% af 240
1025 * 240 =

Svar #10
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

1,25*

Svar #11
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

giver 300

Svar #12
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

men har stadig brug for hjælp. Kan ikke finde ud af det :(

Svar #13
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

hvordan løser man denne ligning ??

9x = -27

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. juni 2006 af Græskar (Slettet)

Selvom du kun går i 6. klasse, så må du have en ide om, hvad du skal gøre.

Hvad er DIT forslag?

Svar #15
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

27/9 ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. juni 2006 af Græskar (Slettet)

Ja, men husk at der er et negativt fortegn på 27, så det bliver:
x = -27/9

Svar #17
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

x= -3 (:

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. juni 2006 af Græskar (Slettet)

Netop

Svar #19
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

m en jeg forstår ikke det der med pct..

125% af 240 hvordan regner man det ud?

Svar #20
26. juni 2006 af ratsa (Slettet)

5 x +6 = 41

41/6 ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.