Kemi

kemi-B niveau

26. juli 2006 af Zoro^^ (Slettet)
Hej

Kemiske egenskaber for alkaner og cykloalkaner er reaktionstræge bortset fra substitutionsreaktioner med chlor eller brom ved opvarmninig eller bestråling.


Spørgsmålet er hvad det vil sige at de er reaktionstræge?? Ordet forklaret tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2006 af wuk (Slettet)

Meget lidt reaktionsvillige - dvs. langsomt reagerende.

Svar #2
26. juli 2006 af Zoro^^ (Slettet)

ok tak..lige et spørgsmål til, hvad vil det sige, at dobbeltbindingerne er blevet (konjugeret)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2006 af CowGirL (Slettet)

Konjungerede dobbeltbindinger er vel når de sidder i et zig-zag-mønster? Evt. med hveranden som enkeltbinding?
tror jeg da.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2006 af piper (Slettet)

Hvis der er konjugerede dobbeltbindinger i en kulstofkæde er der dobbeltbinding mellem hvert andet kulstofatom.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Man skelner mellem tre slags dobbeltbindinger:

1) Konjugeret som C=C-C=C-C=C osv

2) Isolerede: C=C-CH2-C=C, hvor der mindst er et sp3 carbon imellem.

3) Kumulerede: C=C=C hvor det midterste er sp hybridiseret.

Skriv et svar til: kemi-B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.