Matematik

MATEMATIK

03. februar 2004 af Dunner (Slettet)
Hej! jeg har følgene forskrift f(x) = aX + b
Og så skal jeg bevise at hældningstallet er:
a = (Y1-Y0)/(X1-X0)

Det ved jeg ikke rigtigt hvordan jeg skal bevise, når jeg har fået af vide at en linje tegnet i et koordinatsystem ikke er en forklaring!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Bevis:

(ax1+b)-(ax0+b) = y1-y0 <=>
ax1+b-ax0-b=y1-y0 <=>
a(x1-x0)=y1-y0 <=> (b går ud og a sættes udenfor en parantes)
a = (Y1-Y0)/(X1-X0)

OK?

Svar #2
03. februar 2004 af Dunner (Slettet)

Der står at jeg skal definere(forklare) hvad hældningstallet er for noget.
jeg det er godt nok!

Jeg skal også bevise at a = (Y1-Y0)/(X1-X0)
<=> Y1 = a(X1-X0)+Y0

Og bagefter skal jeg okskrive udtrykket til ligningen for en linje????

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

a = (Y1-Y0)/(X1-X0) <=>
a(X1-X0)=y1-y0 <=>
Y1 = a(X1-X0)+Y0

a er jo hældningskoefficienten/stigningstallet og det er det tal, der fortæller, hvor meget du skal gå op eller ned ad y-aksen, når du går 1 ud på x-aksen.

Dette er udtrykket for en ligning. Hvis du havde regnet med funktioner havde det heddet
a = (f(x1)-f(x0))/(X1-X0)

Er det helt sort for dig....?

Svar #4
03. februar 2004 af Dunner (Slettet)

Nej, det ikke helt sort!
Nå jeg skal omskrive udtrykket til en ligning for en linje, tror du så at det er nok at skrive a = (f(x1)-f(x0))/(X1-X0)
Oder was?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Så skal du bruge y... Det har jeg jo lige sagt...

forskrift: f(x)=....
ligning: y=....

Svar #6
03. februar 2004 af Dunner (Slettet)

Jeg er sq ikke helt sikker på at jeg fatter det så!!!
Kan det passe at:
y = ax0+y1-ax1

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Y1 = a(X1-X0)+Y0 <=> y1 = ax1 - ax0 + y0

dvs. y1 = ax1 - ax0 + y0 <=> y0 = y1 - ax1 + ax0

så ja det kan godt passe, hvis det er y0 du mener....

Svar #8
03. februar 2004 af Dunner (Slettet)

ja... min fejl, det er y0 jeg mener!

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

er det på plads så?

Svar #10
03. februar 2004 af Dunner (Slettet)

jep!

Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.