Fysik
Pendulens hastighed?
17. august 2006 af
Jelly (Slettet)
Hej fysik eksperter,
Jeg ville såmænd høre om I kan give mig nogle hints til denne opgave:
Et pendul består af en 2 meter snor, hvori der er fastgjort et lod med massen 800g.
Snoren vejer praktisk talt ikke noget.
For at bringe pendulet i svingninger føres loddet ud i startposition, hvor snoren danner en vinkel på 50 grader. Derfra slippes den og spørgsmålet er, hvad er hastigheden når den når 0 grader positionen?
Hmm tror godt jeg kan regne det ud hvis I gav hint om hvordan man fandt højden (h).
Tegning: http://peecee.dk/?id=51575
På forhånd tak :D
Jeg ville såmænd høre om I kan give mig nogle hints til denne opgave:
Et pendul består af en 2 meter snor, hvori der er fastgjort et lod med massen 800g.
Snoren vejer praktisk talt ikke noget.
For at bringe pendulet i svingninger føres loddet ud i startposition, hvor snoren danner en vinkel på 50 grader. Derfra slippes den og spørgsmålet er, hvad er hastigheden når den når 0 grader positionen?
Hmm tror godt jeg kan regne det ud hvis I gav hint om hvordan man fandt højden (h).
Tegning: http://peecee.dk/?id=51575
På forhånd tak :D
Svar #1
17. august 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du har en retvinklet trekant med hypotenuselængde 2 og topvinkel 50 grader.
Det gælder så at sin(50)=a/2, hvor a er den lodrette afstand fra top til lod. h må så være 2-a.
Det gælder så at sin(50)=a/2, hvor a er den lodrette afstand fra top til lod. h må så være 2-a.
Svar #6
18. august 2006 af Jelly (Slettet)
Hej igen,
Dvs. cos(50) = (2-h)/2 giver 0,71
så h er 2-0,71 = 1,29
håber det er rigtigt nu ;D
Dvs. cos(50) = (2-h)/2 giver 0,71
så h er 2-0,71 = 1,29
håber det er rigtigt nu ;D
Skriv et svar til: Pendulens hastighed?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
