Matematik

En lille hurtig en!

03. februar 2004 af O'lai (Slettet)
Nogen der ved hvordan man kan finde røringspunktet for en tangent til f(x) = x^-2 der er parallel med linjen med ligningen y= 1/4x+5 ??

Skal man eventuelt indtegne den på grafregneren? eller er der en bestemt måde at finde det på..?

Håber i kan hjælpe..

Svar #1
03. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Slet ingen der kan finde ud af det??

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2004 af Brian (Slettet)

Find liniens hældningskoefficient (superlet); differentier f (lidt arbejde); løs ligningen hvor f' er lig med liniens hældning. dette giver dig x-værdien til det søgte punkt. Følge selv med på en tegning.

Svar #3
05. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Hey igen...
Ved i hvordan denne opgave ska løses?
forstår ikk helt det der er skrevet i indlæg #2..

Håber i kan hjælpe, ska bruges i aften!
Please..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2004 af erdos (Slettet)

ja ja... Forsøg så at svare mig på følgende spg.!

Hvad er ens for parallelle linjer?

Hvad udtrykker f'?

Så skal jeg nok hjælpe dig videre bagefter...

Svar #5
05. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Hældningskoefficienten er ens for parallelle linjer...

Ved ikk helt det med f´da det ikke er mig der skrev det..

Hvis jeg finder hældning for y ska jeg så sætte det lig med f(x) eller ska det differentieres først?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2004 af erdos (Slettet)

Jeps til dit første svar!

f' udtrykker stigningstallet i et givet punkt, x.

Derfor skal du differentiere f og sætte den lig med stigningstallet. Her isolerer du x for så at finde netop den x-værdi, hvori den afledte har netop stigningstallet 1/4.

Svar #7
05. februar 2004 af O'lai (Slettet)

Og stigningstallet finder jeg hvordan?

Altså jeg ska sætte stigningstallet 1/4 og så isolere x? Når den er blevet differentieret?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2004 af erdos (Slettet)

Håber du har forstået, da jeg skal smutte nu.

Facitliste:

f(x) = x^-2 = 1/x^2
f'(x) = -2x/x^4 = -2/x^3

f'(x)=1/4 <=> 1/4 = -2/x^3 <=> x^3 = -8 <=> x=-2

I x = -2 findes den ønskede tangent. Funktionsværdien er:

f(-2) = (-2)^-2 = 1/4

Punktet (facit): (-2;0,25)

Velbekomme...

Skriv et svar til: En lille hurtig en!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.