Matematik
Rødder
20. august 2006 af
Molle (Slettet)
Vis, at ligningen
x² + kx - 8x - 4k + 15 = 0
for enhver værdi af k har to forskellige røddder.
Er der én der vil give mig et hint til, hvordan opgaven skal løses?
x² + kx - 8x - 4k + 15 = 0
for enhver værdi af k har to forskellige røddder.
Er der én der vil give mig et hint til, hvordan opgaven skal løses?
Svar #2
20. august 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi omskriver lidt:
x² + kx - 8x - 4k + 15 = 0 <=>
x^2 + (k-8)*x - 4k + 15 = 0
Vi har nu en andengradsligning hvor a=1, b=k-8 og c=-4k+15. Hvad er det der skal gælde om diskriminanten i andengradsligninger, for at den har to løsninger?
x² + kx - 8x - 4k + 15 = 0 <=>
x^2 + (k-8)*x - 4k + 15 = 0
Vi har nu en andengradsligning hvor a=1, b=k-8 og c=-4k+15. Hvad er det der skal gælde om diskriminanten i andengradsligninger, for at den har to løsninger?
Skriv et svar til: Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
