Matematik

Funktion.. Hjælp :/

21. august 2006 af Trine17 (Slettet)
Hejsa..
Nogle der evt. kan hjælpe mig med denne her opgave?

Funktionen f er givet ved
f(x)=(x-1)*(x^2-4x+6).

Gør rede for, at f har netop ét nulpunkt.

Har haft om det før, men kan slet ikke huske hvordan man regner det ud :S
Og min matematikbog skulle vi aflevere, så ved kan ikke rigtig slå op og se hvordan man udregner sådan noget..




Svar #1
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Det haster virkelig.. Nogle der kan hjælpe mig hurtigt? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt nulreglen:
(x-1)*(x^2-4x+6) = 0 <=>
x-1 = 0 v x^2-4x+6 = 0

Svar #3
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Okay.. Nu kan jeg huske nulreglen..
Men er det bare sådan det skal udregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Derefter skal du vise at andengradsligningen ikke har nogle løsninger.

Svar #5
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Okay.. Tak.. Nu ved jeg hvordan det skal gøres ;)

Svar #6
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Du skrev: x-1 v x^2-4x+6=0.

v står for eller er det ikke rigtig? Så vidt jeg selv husker det..

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Svar #8
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Okay.. Nu er der gået helt ged i den..
Jeg får diskriminanten til -40, kan det overhovedet passe???

Svar #9
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

For hvis f kun neop har ét nulpunkt, så skal andengrasligningen jo ikke har nogle løsninger.. Men hvorfor får jeg så diskriminanten til -40 :S
Forstår jeg altså ikke ..

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Når d<0 er der ingen løsning. Det passer fint.

Svar #11
21. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Nåårh ja.. Jeg har slet ikke tænkt på minustegnet foran 40 !

Endnu en gang tak.. Jeg må være irriterende ;)

Skriv et svar til: Funktion.. Hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.