Matematik
Rektangulært stykke papir
21. august 2006 af
nimoha (Slettet)
Hej alle!
Jeg har fået følgende opgave for: http://img247.imageshack.us/img247/3159/matematikls7.jpg
Jeg er i tvivl om hvordan alle tre opgaver(a,b,c) løses, så jeg ville være glad for at få noget hjælp til at løse dem.
På forhånd tak
Jeg har fået følgende opgave for: http://img247.imageshack.us/img247/3159/matematikls7.jpg
Jeg er i tvivl om hvordan alle tre opgaver(a,b,c) løses, så jeg ville være glad for at få noget hjælp til at løse dem.
På forhånd tak
Svar #1
21. august 2006 af ibibib (Slettet)
Længden og bredden af det ene rektangel er x og 20-x.
Bestem længden og bredden af det andet rektangel.
Derefter kan du sikkert løse opgaven.
Bestem længden og bredden af det andet rektangel.
Derefter kan du sikkert løse opgaven.
Svar #2
21. august 2006 af martinrv (Slettet)
Jeg vil mene, at resultatet i a) må være sådan:
A(x) = (30 - x) * x + (20 - x) * x = 30x - x^2 + 20x - x^2 = 50x - 2x^2.
b) Der, hvor funktionen A(x) har maksimum, har vi det størst mulige areal. Dette sted kan findes vha. differentiation, altså ved at bestemme steder med vandret tangent (A'(x) = 0) og så undersøge hvilke af dem, der er maksimum.
Håber, det hjalp.
/martinrv
A(x) = (30 - x) * x + (20 - x) * x = 30x - x^2 + 20x - x^2 = 50x - 2x^2.
b) Der, hvor funktionen A(x) har maksimum, har vi det størst mulige areal. Dette sted kan findes vha. differentiation, altså ved at bestemme steder med vandret tangent (A'(x) = 0) og så undersøge hvilke af dem, der er maksimum.
Håber, det hjalp.
/martinrv
Skriv et svar til: Rektangulært stykke papir
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
