Matematik

Én god vittighed

22. august 2006 af Chaplin (Slettet)
Hej!
Måske der var nogen der kunne hjælpe mig med en opgave fra "Ivar Heckscher: 1000 Aritmetiske Opgaver, 1912"? Det er #174 og den lyder som følgende.

"I en trekant er den største vinkel 40 grader større, end den næststørste og denne igen 40 grader større end den mindste. Find vinklerne."

Er det ikke rigtigt nok forstået, at det kan opstilles som en ligning med 3 ubekendte?
Jeg kan bare ikke komme vidre, eller måske skulle man sige komme igang!

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2006 af fixer (Slettet)

Benævn vinklerne A, B og C, hvor A < B < C. Ifølge det oplyste er B = A + 40, C = B + 40 = A + 80. Udnyt dernæst vinkelsummen i en trekant er 180 grader (jeg formoder, der er tale om Euklidisk geometri).

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Bah, dårlig vittighed...hvad med den her:

"One day a farmer called up an engineer, a physicist, and a mathematician and asked them to fence of the largest possible area with the least amount of fence.
The engineer made the fence in a circle and proclaimed that he had the most efficient design.
The physicist made a long, straight line and proclaimed "We can assume the length is infinite..." and pointed out that fencing off half of the Earth was certainly a more efficient way to do it.
The Mathematician just laughed at them. He built a tiny fence around himself and said "I declare myself to be on the outside." "

Svar #3
22. august 2006 af Chaplin (Slettet)

dvs. A = 20 , B = 60 og C = 100 jamen så passer det jo sammen, på meget logisk vis...
Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2006 af jgthb (Slettet)

#2
hehe. glimrende

Her har jeg to:
1)
Der sidder en fysiker, en biolog og en matematiker på en cafe foran en helt tom bygning.

De ser, at der går to personer ind i bygningen, og en halv time senere kommer der tre personer ud.

Fysikeren udbryder, at der må være en fejl i forsøgsopstillingen.

Biologen mener derimod, at der må være sket en reproduktion.

Matematikeren siger: “Nu skal der blot gå en person ind i bygningen, og så er den tom igen.”

2)
En matematikprofessor sendte en fax til sin kone, hvori der stod:

Kære hustru Du må forstå, at du er 54 år gammel, og jeg har nogle behov som du ikke længere er i stand til at dække tilfredsstillede.

Ud over det er jeg glad for vores ægteskab, og jeg håber inderligt at du ikke bliver såret over at erfare, at når du modtager denne fax, vil jeg befinde mig på Grand Hotel sammen med min 18-årige kvindelige assistent.

Jeg vil være hjemme inden midnat.

Din mand

Da han ankom til hotellet lå der en fax i receptionen til ham fra hans kone:

Min kære mand Du er jo også 54 år gammel, og når du modtager denne fax vil jeg være at finde på Hotel Ritz, sammen med den unge mand som renser vores pool - han er forresten også 18 år.

Som den fantastiske matematiker du er, kan du jo nok hurtigt regne dig frem til den kendsgerning at; 18 går op i 54 en del gange flere end 54 går op i 18.

Du behøver ikke vente oppe.

Din Hustru

Skriv et svar til: Én god vittighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.