Fysik
opgaver
04. februar 2004 af
ninaolesen (Slettet)
OPG. 117)
i 3 L demineraliseret vand hældes 200 mL saltsyre med koncentrationen 4 mol/L
Hvad bliver koncentrationenn af den fremstillede saltsyreopløsning?
opg. 118) En fysik-kemi lærer ønsker at fremstille 5L fortyndet svovlsyre med koncentrationen 2 mol/L ud fra koncentreret svovlsyre. ( 18mol/L)
Hvor stort et volume skal læreren bruge af den koncentrerede svovlsyre?
119) Indholdet af eddikesyre ( CH3COOH) i et afkalningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid ( NaOH) En prøve på 10,0 g af afkalningsmiddelt opløses i vand i en kolbe, og der tilsætytes en indikator. fra buretten tilsættes NaOH-opløsning med koncentrationen 0,2 mol/L. NÅR DER ER TILSAT 16,7 Ml NaOh-opløsning, skifter indikatoene farve.
i 3 L demineraliseret vand hældes 200 mL saltsyre med koncentrationen 4 mol/L
Hvad bliver koncentrationenn af den fremstillede saltsyreopløsning?
opg. 118) En fysik-kemi lærer ønsker at fremstille 5L fortyndet svovlsyre med koncentrationen 2 mol/L ud fra koncentreret svovlsyre. ( 18mol/L)
Hvor stort et volume skal læreren bruge af den koncentrerede svovlsyre?
119) Indholdet af eddikesyre ( CH3COOH) i et afkalningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid ( NaOH) En prøve på 10,0 g af afkalningsmiddelt opløses i vand i en kolbe, og der tilsætytes en indikator. fra buretten tilsættes NaOH-opløsning med koncentrationen 0,2 mol/L. NÅR DER ER TILSAT 16,7 Ml NaOh-opløsning, skifter indikatoene farve.
Svar #1
04. februar 2004 af ninaolesen (Slettet)
a) beregn stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH opløsning
stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH opløsning.
b) beregn den molare masse for eddikesyr
c) beregn hvor mange procent eddikesyres masse udgør af afkalkningsmidlets masse
nogen der kan hjælpe
stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH opløsning.
b) beregn den molare masse for eddikesyr
c) beregn hvor mange procent eddikesyres masse udgør af afkalkningsmidlets masse
nogen der kan hjælpe
Svar #2
13. februar 2004 af sontas (Slettet)
OPG. 117) brug den her formel :
n(A) = cfør * Vfør = cefter * Vefter
og isoler cefter.
opg. 118) igen den samme formel, her skal du bare isolere Vfør.
a)n = c*V
b) gik i det periodiske system og se hvad hvert atom vejer.
c)nu kan du finde ud af massen for eddikesyre vha. m = n* M.
når du har massen bruger du formlen :
i masse % (A) = m(A)/mblanding
hvor m(A) er massen af eddikesyre og mblanding er massen af hele blandingen, som i dit tilfælde er et afkalkningsmiddel.
n(A) = cfør * Vfør = cefter * Vefter
og isoler cefter.
opg. 118) igen den samme formel, her skal du bare isolere Vfør.
a)n = c*V
b) gik i det periodiske system og se hvad hvert atom vejer.
c)nu kan du finde ud af massen for eddikesyre vha. m = n* M.
når du har massen bruger du formlen :
i masse % (A) = m(A)/mblanding
hvor m(A) er massen af eddikesyre og mblanding er massen af hele blandingen, som i dit tilfælde er et afkalkningsmiddel.
Skriv et svar til: opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
