Matematik

Partiel integration

04. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig videre med denne her opgave, er gået i stå...

http://www.fededorit.dk/2c.htm

Ved ikke hvor meget jeg skal forsætte og om det jeg har lavet er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2004 af riquelme (Slettet)

første led i formlen for partiel integration er G(x)*f(x) - dvs. dit x^2 skal erstattes med ln(x)...

Svar #2
04. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

Så er fejlen rettet, men jeg tror ikke dette er facit, man skal vel forsætte...

men hvordan :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2004 af riquelme (Slettet)

ja, du forventes vel at evaluere det fremkomne integral...

Svar #4
04. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

det giver ikke megen mening

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2004 af riquelme (Slettet)

du skal udregne integralet int(1/x*1/3*x^3) = int(1/3*x^2), hvilket ikke skulle være ganske simpelt

Svar #6
04. februar 2004 af Cas_sen (Slettet)

hmm... :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2004 af riquelme (Slettet)

øøh.. 'hvilket skulle være ganske simpelt'

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2004 af sigmund (Slettet)

Formlen for partiel integration er int(f*g)=F*g-int(f*g'). I dit tilfælde er det: int(f*g)=G*f-int(g*f'). Så vidt jeg kan se, skal det derfor være: int(x^2*ln(x)dx)=(1/3)*x^3*ln(x)-int(x^2*(1/x)dx)=(1/3)*x^3*ln(x)-int(xdx)=(1/3)*x^3*ln(x)-(1/2)*x^2.

Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.