Matematik

Hjælp til matematik ..

23. august 2006 af Trine17 (Slettet)
Opgaven lyder således:

Bakterieudviklingen i en næringsopløsning kan beskrives ved funktionen N(t)=200*1,55^t hvor t angiver antal timer efter forsøgets begyndelse, og N(t) antal bakterier.

a) Beskriv hvilken information funktionen giver om bakterieudviklingen, og inddrag i beskrivelsen en tolkning af de konstanter, der indgår i forskriften.

Nogle der vil hjælpe? For kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal tolke opgaven :S

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv at svare på disse spørgsmål.

1) Hvormange bakterier er der ved forsøgets start?

2) Hvad er vækstraten / fremskrivningsfaktoren - og dermed, hvor mange procent vokser antallet med per time?

3) Hvad sker der med antallet af bakterier, når t går mod uendeligt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2006 af proppistol (Slettet)

NAG? :p

Svar #3
24. august 2006 af Trine17 (Slettet)

NAG? :S Hehe..

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2006 af proppistol (Slettet)

Jeg havde den opgave til årsprøve :)

Svar #5
24. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Det havde jeg nemlig også, hehe..
Men den lavede jeg ikke rigtigt, så vi skal alle i min klasse omregne de opgaver som vi ik fik lavet og som var forkerte og aflevere det til vores mat.lærer som en aflevering :(

Fik du lavet den? Forstår ik hvad tallet 1,55 står for og de 200 :S

Svar #6
24. august 2006 af Trine17 (Slettet)

Okay.. Er lidt i tvivl om opgaven..
Altså 1#
- hvor mange bakterier er der ved forsøgets start..
Er det de 200 ??

og 2) Hvad er vækstraten / fremskrivningsfaktoren - og dermed, hvor mange procent vokser antallet med per time?

For at finde hvor meget den vokser i procent per time.. Skal man så bruge fordoblingskonstanten?

Jeg for vild i denne opgave :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv at sætte t=0 ind. Så har du da antal bakterier ved starten.

Prøv så for at få en ide at sætte t=1 og t=2 ind. Kig på antallet af bakterier til de tre tidspunkter. Måske du derved kan se, hvormange procent antallet vokser med per time.

Skriv et svar til: Hjælp til matematik ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.