Matematik

Hjælp til matematik

24. august 2006 af mani4ever (Slettet)
Opgaven lyder følgende:
Bestem fire på hinanden følgende positive tal, hvis produkt er lig med det tredje tal multipliceret med 5168.

Kan nogle hjælpe mig, da jeg sidder lidt fast i det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

(x-2)(x-1)x(x+1) = 5168x, x>0

Svar #2
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Skal jeg så regne ligningen ud, som en almindelig ligning og finde x, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2006 af Peden (Slettet)

#2:
Ja men start med at reducere den lidt, ellers bliver den vist lige voldsom nok.

Svar #4
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#3:
(x-2)(x-1)x(x+1) = 5168
(2x)x(x+1) = 5168

Sådan? Jeg er ikke så god til reduceringer og lign.

Svar #5
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Kan nogle hjælpe?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2006 af ibibib (Slettet)

Måske skal du benytte grafregneren til at finde løsningen?
Eller du kan gætte på 16,17,18 og 19.

Svar #7
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#6:
Altså jeg skal sætte nogle af disse tal ind for x og se, om det giver 5168?

Svar #8
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg kan ikke forstå det.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Du har reduceret forkert i #3. Hvis du har svært ved at reducere, vil du nok også have svært ved at lave opgaven som ligningsløsning. Prøv derfor bare at sætte tal ind på x's plads indtil du finder en værdi, som passer.

Svar #10
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#9:
Okay, tallene overfor som lyder: 16,17,18 og 19?
Men hvorfor de tal?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#10,

Bare prøv dig frem med nogle tal, indtil du finder en løsning.

Svar #12
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Men hvad skal jeg da skrive, at hvordan jeg har løst opgaven, at jeg har gættet mig frem via tal?

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

#12 du skal se på det #1 har skrevet:

(x-2)(x-1)x(x+1) = 5168x, x>0

Tal1: (x-2)
Tal2: (x-1)
Tal3: x
Tal4: (x+1)

Tal1-4 multipliceret med hindanden = Tal3*5168

Svar #14
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

3*x-2 = x* 5168 ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

#14: Nej!

(x-2)*(x-1)*x*(x+1) = 5168*x

Der skal lige ganges ordenligt ind i paranteserne :)

Svar #16
24. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Sorry, jeg er deværre rundt på gulvet, jeg ved ikke, hvordan jeg ganger ind i paranteserne, det hele er smuttet ud af min hjerne i løbet af sommerferien
:(

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. august 2006 af Mitton (Slettet)

#16 du kan jo starte med at reducere et x væk på hver side af lighedstegnet. Tilbage har du:

(x-2)*(x-1)*(x+1) = 5168

Så kan du gange (x-2)*(x-1) ud:

x*x-x-2x+2 = x^2-3x+2

Det kan du så gange ind i den sidste parantes. Prøv selv herfra. Ellers skriv igen.

Svar #18
25. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke :(

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. august 2006 af ibibib (Slettet)

PÅ grafregneren: Indtast
y1 = (x-2)(x-1)(x+1)
og
y2 = 5168
og bestem skæringspunkterne.

"Gætte":
Beregn den tredje rod af 5168 og gæt på nogle hele tal i nærheden.

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2006 af Mitton (Slettet)

#17 fortsat:

(x-2)*(x-1)*(x+1) = 5168

(x^2-3x+2)*(x+1) = 5168

x^3-2x^2-x+2 = 5168

x^3-2x^2-x = 5166

x=18

...og x er jo tal nummer 3. Dvs. det 3. tal, i rækken på fire på hinanden følgende positive taler, er....18.



Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.