Matematik

Hjælp til Matematik ;)

25. august 2006 af Mahinth (Slettet)
Hey jeg har fået en opgave om at regne en procentvis stigning ud.. det er til en potensfunktion der lyder f(x)=0,171*x^1,766

der står at hvis x vokser med 45 % hvor mange procent vokser y så med??

;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2006 af ibibib (Slettet)

Udregn 1,45^1,766 = 1,927
Det betyder at y er vokset med 92,7%

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af mathon

...generelt om procentisk stigning af y ved potensfunktioner, når x stiger med p%:

y=b*x^a
når x stiger med p%
stiger
y med [(1+p/100)^a-1]*100%

Skriv et svar til: Hjælp til Matematik ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.