Matematik

Omvendt proportional

27. august 2006 af Montavr (Slettet)
En opg jeg skal lave til tisdag lyder sådan:

Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
om en anden funktion g vides, at g(x)er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1


her forstår jeg intet, fordi ved ik hvordan man gør hvis det er to funktioner er er omvendt proportional med hinanden, kender kun noget med hvis fx x er omvendt proportional med y.

håber jeg kan få hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

g(x) = k/f(x)

Svar #2
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

nå ja glemte og skrive hvad spørgsmålet var men det var bestem en forskrift for g.

(lige et spørgsmål til det du lige skrev, hva er "k" i denne sammenhæng?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

k er proportionalitetskonstanten. Det er den du skal beregne.

Svar #4
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

ok, det forstår jeg måske lidt, så hedder det g(x)/f(x) = k

men kan du hjælpe mig med at finde k ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Nej k = f(x)·g(x) = x²·g(x)

Da g(2)=1 er
k = 2²/1 = 4

Så g(x) = 4/x²


Svar #6
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

det jeg ik forstår nu er hvordan du er kommet til at k = 2^2/1

Svar #7
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

:S

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Nåja.

k=2²·1=4

Skriv et svar til: Omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.