Matematik

Mat hjælp til opgave med vektor

27. august 2006 af Nannok (Slettet)
I et koordinatsystem har en parabel ligningen
y=x^2
Punkterne A og B ligger på parablen, og deres førstekoordinater er 1 og -2.

Bestem koordinatsættet til det punkt P på parablen, for hvilket

vektor AP er vinkelret på AB..

Har igen idé om hvordan denne skal laves

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af mathon

i stedet for at lancere den samme opgave under 3 forskellige overskrifter, så erkend, at denne opgave skal løses som to gange anvist. Brug krudtet på det frem for at opfinde yderligere overskrifter. Hvordan tror du, denne overskriftfrodighed virker på hjælpekorpsets hjælpelyst?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af mathon

A=(1,1^2)=(1,1)
B=(-2,(-2)^2)=(-2,4)
P=(x,x^2)

vektor_AP=vektor_OP-vektor_OA=(x,x^2)-(1,1)
vektor_AP=(x-1,x^2-1).

vektor_AB=vektor_OB-vektor_OA=(-2,4)-(1,1)
vektor_AB=(-3,3).

vektor_AP vinkelret på vektor_AB <==>
prik_produktet = O,
hvorfor
prikprodukt (-3,3) og (x-1,x^2-1)=0
-3*(x-1)+3*(x^2-1)=0
den resulterende andengradslignings to rødder vurderer du og konkluderer at kun den ene er relevant!

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af lektiepigen (Slettet)

Hej Mathon,

jeg får rødderne til at være 0 og 1, men kan ikke helt forklare hvilket der er facit! koordinatsættene med de fundne rødder bliver så:

(1;1 ) og (0;0) 

kan du forstå mig?? :) 

 

vh 


Skriv et svar til: Mat hjælp til opgave med vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.