Matematik
Intergration opgaver Hjælp skal afl. imorgen.
30. august 2006 af
civic18 (Slettet)
Hej har nogle opgaver som jeg slet ikke kan kom igang med nogen der kan sige mig hvordan jeg skal grip dem an?? eller give et par eks.
Her kommer opg.
1) S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)x*e^x2+1dx
2) S^e i øvest og ^1 bunden(det s tegen)
x^11*lnxdx
3)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
kvarterodet af x+3dx
4)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
(3^x / 3^x + 2) dx
5)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
2x*kvarterodet (x+1)dx
Her kommer opg.
1) S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)x*e^x2+1dx
2) S^e i øvest og ^1 bunden(det s tegen)
x^11*lnxdx
3)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
kvarterodet af x+3dx
4)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
(3^x / 3^x + 2) dx
5)S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
2x*kvarterodet (x+1)dx
Svar #1
30. august 2006 af ibibib (Slettet)
1) Står der x*e^(x^2+1)dx?I bekræftende fald: substitution t=x^2+1
2) Benyt partiel (delvis) integration. Sørg for at du kommer til at differentiere ln(x).
3)Substitution t=x+3
4) Står der 3^x/(3^x + 2)dx? I bekræftende fald: substitution t=3^x+2
5) Benyt partiel (delvis) integration.
2) Benyt partiel (delvis) integration. Sørg for at du kommer til at differentiere ln(x).
3)Substitution t=x+3
4) Står der 3^x/(3^x + 2)dx? I bekræftende fald: substitution t=3^x+2
5) Benyt partiel (delvis) integration.
Svar #2
30. august 2006 af civic18 (Slettet)
ibibib :
jep alle sammen er rigtig som du har skrevt dem.. Men du kan ikke give mig et eks. måske lave den først, kan vireklig ikke komme igang.. synes det var langt nemmer sidst på b-niveu :D
jep alle sammen er rigtig som du har skrevt dem.. Men du kan ikke give mig et eks. måske lave den først, kan vireklig ikke komme igang.. synes det var langt nemmer sidst på b-niveu :D
Svar #3
30. august 2006 af ibibib (Slettet)
1)
t=x^2+1
dt/dx=2x <=>
1/(2x)·dt=dx
S x*e^(x^2+1) dx = S x*e^t·1/(2x)·dt =
S1/2·e^t dt.
De nye grænser er:
x=0 => t=0^2+1=1
x=1 => t=1^2+1=2
S1/2·e^t dt = [1/2e^t] = 1/2e^2-1/2e = 2,335
t=x^2+1
dt/dx=2x <=>
1/(2x)·dt=dx
S x*e^(x^2+1) dx = S x*e^t·1/(2x)·dt =
S1/2·e^t dt.
De nye grænser er:
x=0 => t=0^2+1=1
x=1 => t=1^2+1=2
S1/2·e^t dt = [1/2e^t] = 1/2e^2-1/2e = 2,335
Skriv et svar til: Intergration opgaver Hjælp skal afl. imorgen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
