Matematik
Kvadratet på en toledet størrelse
30. august 2006 af
tumle1984 (Slettet)
Hej, jeg har lige et hurtigt spørgsmål:
Hvis vi har udtrykket: (4xy + 3)^2
Er det så lig med: 12xy^2 + 9 + 24xy
Eller er det: 12x^2y^2 + 9 + 24xy
Det er lidt det om både x og y skal i anden eller om man betragter xy som et helt begrab og derfor kan nøjes med at sætte det hele (xy) i anden?
Jeg glæder mig til jeres svar.
Hilsen Tumle
Hvis vi har udtrykket: (4xy + 3)^2
Er det så lig med: 12xy^2 + 9 + 24xy
Eller er det: 12x^2y^2 + 9 + 24xy
Det er lidt det om både x og y skal i anden eller om man betragter xy som et helt begrab og derfor kan nøjes med at sætte det hele (xy) i anden?
Jeg glæder mig til jeres svar.
Hilsen Tumle
Svar #1
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)
(4xy + 3)^2
= (4xy)^2 + 3^2 + 2*(4xy)*3
= 16x^2y^2 + 9 + 24xy
4^2 giver nu engang 16 og ikke 12 :)
= (4xy)^2 + 3^2 + 2*(4xy)*3
= 16x^2y^2 + 9 + 24xy
4^2 giver nu engang 16 og ikke 12 :)
Svar #2
30. august 2006 af tumle1984 (Slettet)
Ja 16 selvfølgelig, jeg ved ikke hvad jeg har tænkt på, jeg har vist haft hovedet under armen :o) men mange tak for svaret og rettelsen i min dommert. Så er det på plads i mine notater ;o)
Hilsen
Tumle
Hilsen
Tumle
Skriv et svar til: Kvadratet på en toledet størrelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
