Matematik

Opgaver

30. august 2006 af hjskdf (Slettet)
Hej venner, jeg har siddet og lavet mit matematik lektier.. jeg kan slet slet ikke forstå hvordan jeg skal lave de her opgaver.
1)
En majsmark er 150 m lang og 120 m bred. En nat regner det meget og vandmåleren viser 32 mm.
Spørgsmål:
a) Hvor mange m3 vand er der faldet på majsmarken?


2)
Brandvæsenets trykslange er 15 m lang og har indvendig en diameter på 102 mm.

Spørgsmål:
a)Hvor mange liter vand er der i slangen når den er fuld?

Håber i kan hjælpe... :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

1)

længde * bredde * højde = V

2)

pi * radius^2 * højde/længde = V

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa. I #1, mener jeg selvfølgelig enten højden eller længden. Ikke divider.
Dvs.
pi * radius^2 * længde = V

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af ibibib (Slettet)

1) Omregn 32 mm til meter. Det svarer til "højden" af regnen. Beregn rumfanget af en kasse der har målene 150 m, 120 m og 32 mm.

2) Arealet af en cirkel er pi·r²
Rumfanget af indholdet i en slange er derfor pi·r²·længden.

Svar #4
30. august 2006 af hjskdf (Slettet)

2) Den skal være i liter.

Jeg kan stadigvæk ikke forstå den 1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4

L = 0,001 m^3

----

Vandmåleren har modtaget 32 mm vand. Ergo må marken have modtaget samme mængde.

vandmængde * areal = resultat

[Areal]: længde * bredde

Derfor:

vandmængde * længde * bredde = resultat

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:

Liter = 0,001 m ^3

Svar #7
31. august 2006 af hjskdf (Slettet)

tak for hjælpen #3 og #5

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2014 af 123434 (Slettet)

(1)

150m*120m*0,032m=576m3

576m3=576.000l

Tallet virker bare alt for stort


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2014 af 123434 (Slettet)

Er resultatet i 8# korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja.


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.