Matematik

Hjælp til en opgave!!!!

30. august 2006 af mani4ever (Slettet)
Hejsa, jeg mangler den sidste opgave, nemlig opgave 2.
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=1006

"Alder" kan man også kalde x og "Længde" kalder jeg så Y.

Jeg har ikke dobbeltlogoritmisk papir på mig, så jeg kan tegne den på almindelig ternet papir. Men jeg har hørt fra min lærer, at jeg kunne tegne tabellen på min lommeregner. Men desværre har han ikke vist os, hvordan man gør. Hvis I ved, hvordan man gør, vil jeg blive meget glad, hvis i fortalte mig det.

a) funktionen: f(x) = b*x^a --> hvor x er alderen og f(x) er længden.

Jeg skal bestemme tallene for a og b.

Altså jeg tegner tallene fra skemaet ind. Ligesom en almidelig sildeben.

Ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af Mitton (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=248814

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Brug PwrReg på din grafregner. Helt på samme måde, som du kan lave lineær regression (LinReg) eller eksponentiel regression (ExpReg).

Svar #3
30. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#2:

Jeg har forskellge slags programmer er det: Stats List/Editor, Table, CallSheet, Data/Matrix Editor?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Side 229 i manualen til Ti-89 Titanium.

Hvis du ikke lavet lineær eller eksponentiel regression med din TI89 før, kan du nok heller ikke lave potensregression.

Svar #5
30. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#4: Det har jeg prøvet før.

Men jeg havde bare hørt, at man kunne sætte tallene ind i et tabel og på denne måde, kunne det gøres nemmere.

I øvrigt, har jeg en anden bog, der kaldes TI-89 Titanium & Voyage 200
-introduktion og eksempler af Knud Nissen.
Jeg har lige fundet vejledningen over, hvordan man gør.

Jeg skriver senere, hvis jeg har yderligere spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Super. Jeg bruger ikke selv Ti-89, så jeg har ikke den store erfaring med den.

Svar #7
30. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Okay, jeg fik:

a= 1.83673
b= 0.117794
r^2= 0.978889
r= 0.989386

Og nu skal jeg finde en forskrift for funktionen f..

Men hvordan var det nu?

Svar #8
30. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Opdatering...

Spørgsmål i indlæg #7.

Svar #9
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg skriver forskriften for funktionen f=

f(x) = 0.117794 * x^1.83673

b)

1. f(8) = 0.117794 * 8^1.83673
2. f(2.5) = 0.117794*x^1.8367

Sådan??

Svar #10
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Anybody?

Please, jeg skal aflevere den imorgen!!! :(

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#7
Dine sammenhørende tal og bogstaver passer til formen f(x)=a*x^b (det ser du når du laver PwrReg), så du skal lige bytte rundt på a og b.

Svar #12
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#11:
b= 1.83673
a= 0.117794

Mener du sådan?

Svar #13
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Sådan??

Svar #14
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Hej med jer.

Vil I ikke nok hjælpe mig med mit problem?

Jeg har virkelig brug for det. :(

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#12
Ja.

Svar #16
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#15 :

Skal jeg så ændre opgave b)? Altså bytte om på tallene?

Svar #17
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Skal jeg da det?

Svar #18
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Så får jeg:

f(x) = 1.83673 * 8^0.117794
f(2.25) = 1.83673 * x^0.117794

Passer dette eller er der fejl?

Svar #19
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Please hjælp mig!!!!

Hvad skal jeg gøre..

Jeg skal aflevere den imorgen :(

Svar #20
31. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Please!

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.