Matematik
løs ligningen
02. september 2006 af
kitty_123 (Slettet)
jeg er bare los i det her,
løs ligningen: (z+13i)/(z-13)=13-5i
og løsningen angives i formen: x+iy, hvor x,y tilhører R
løs ligningen: (z+13i)/(z-13)=13-5i
og løsningen angives i formen: x+iy, hvor x,y tilhører R
Svar #1
02. september 2006 af mathon
(z+13i)/(z-13)=13-5i
(z+13i)=(13-5i)(z-13)
z+13i=13z-169-5i*z+65i
0=12z-5i*z-169+52i
eller når z er sat udenfor en parentes)
0=z(12-5i)-169+52i,hvoraf
z(12-5i)=169-52i,hvoraf
z=(169-52i)/(12-5i)
der forlænges med (12+5i)
z=(169-52i)*(12+5i)/((12-5i)*(12+5i))
z=(169*12+52*5+(169*5-52*12)*i)/(12^2+5^2)
z=(2028+260+(845-624)*i)/169
z=(2288+221*i)/169
z=176/13+17/13*i
z=
(z+13i)=(13-5i)(z-13)
z+13i=13z-169-5i*z+65i
0=12z-5i*z-169+52i
eller når z er sat udenfor en parentes)
0=z(12-5i)-169+52i,hvoraf
z(12-5i)=169-52i,hvoraf
z=(169-52i)/(12-5i)
der forlænges med (12+5i)
z=(169-52i)*(12+5i)/((12-5i)*(12+5i))
z=(169*12+52*5+(169*5-52*12)*i)/(12^2+5^2)
z=(2028+260+(845-624)*i)/169
z=(2288+221*i)/169
z=176/13+17/13*i
z=
Skriv et svar til: løs ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
