Matematik
ligning, reduction med parentes
02. september 2006 af
vans (Slettet)
(8a-5)+(6a-9)-(3a+2)
jeg ved, når man skal gange parenteser ud, at man skal gange hvert led med hinanden, men er det det samme når der er tre parenteser? eller skal man regne to af dem ud først? og så jeg lidt i tvivl med den sidste der jo er en minus, skal man ændre fortegn inde i?
jeg ved, når man skal gange parenteser ud, at man skal gange hvert led med hinanden, men er det det samme når der er tre parenteser? eller skal man regne to af dem ud først? og så jeg lidt i tvivl med den sidste der jo er en minus, skal man ændre fortegn inde i?
Svar #1
02. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
#0:
Du skal ikke gange nogle parenteser sammen i nævnte reduktionsstykke.
Brug istedet reglerne for opløsning af plus/minus-parenteser.
-(x+y) = x-y
+(x+y) = x+y
Dvs.
(8a-5)+(6a-9)-(3a+2)
= (8a-5+6a-9-3a-2
Du skal ikke gange nogle parenteser sammen i nævnte reduktionsstykke.
Brug istedet reglerne for opløsning af plus/minus-parenteser.
-(x+y) = x-y
+(x+y) = x+y
Dvs.
(8a-5)+(6a-9)-(3a+2)
= (8a-5+6a-9-3a-2
Svar #3
02. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
#0:
Med henhold til at gange 3 parenteser sammen, så skal du gange første led i den første parentes med alle efterfølgende led i de andre parenteser. Det samme gør du med de andre led i første parentes. :-)
Med henhold til at gange 3 parenteser sammen, så skal du gange første led i den første parentes med alle efterfølgende led i de andre parenteser. Det samme gør du med de andre led i første parentes. :-)
Skriv et svar til: ligning, reduction med parentes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
