Matematik

Gange m. brøk

03. september 2006 af Sannaen (Slettet)
Nogle som ved , hvordan jeg ganger brøker ?
eks. 4/7*21/23

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af FredeW (Slettet)

Gang tæller med tæller og nævner med nævner

Svar #2
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

og lige en ting til. Division med brøk.

eks. 5/4:10/13 = 5/4*13/10
^ Er det ikke noget i den dur?
Hvor man bytter om på tælleren og nævneren i anden brøk og så ganger ?

Svar #3
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Så mit eks.

4/7*21/23 bliver så 84/161
^ Sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af FredeW (Slettet)

Jo :-)

Svar #5
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Whhii Tak ! (:

Svar #6
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Hvad med division?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2006 af mathon

...man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte ("den ombyttede", som du kalder det)

eks. 5/4:10/13 = 5/4*13/10
er i orden.

Svar #8
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

så altså giver den : 65/40 = 1 25/40


Svar #9
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Hvis jeg nu har et helt tal og en brøk som skal divideres, hvordan gør jeg så?
eks. 11/12 : 4

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2006 af FredeW (Slettet)

En metode er at sige, at 4 er det samme som 4/1 og så kan man fortsætte på samme måde som før

Svar #11
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

nåårh ja , det er jo ret indlysende hehe.. tak

Skriv et svar til: Gange m. brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.