Matematik

Differential ligning

03. september 2006 af Nannok (Slettet)
Bestem den løsning f til differentialligningen:

kvrod(x) * f'(x) = f(x)
hvor f(1) = 1..

Hvordan løser man denne form for opgave?

Kvrod(x) * (dy/dx) = y
1/y dy = 1/kvrod(x) dx
S1/y dy = S1/kvrod(x) dx

lny = 2kvrod(x) + lnk

så skal k isoleres og bestemmes:
Hvad giver den!?

y isoleres?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af sontas (Slettet)

Du skal bruge seperation af de variable, noget med y på den ene side og noget med x på den anden side.

dy/dx = f'(x) dvs :

og y = f(x)

kvrod(x)*dy/dx = y

Svar #2
03. september 2006 af Nannok (Slettet)

har jeg gjordt i et.. kan bare ik komme videre når jeg skal isolere y

Svar #3
03. september 2006 af Nannok (Slettet)

får c=-2
og så y = e^2kvrod(x) - 2

er dette rigtig.. vil rigtig gerne have hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv lige at skrive dine mellemregninger op i alle detaljer, for det du skriver, ser ikke rigtigt ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Ups, sorry, jeg fik svaret på det forkerte indlæg. Ignorer venligt #4.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2006 af DMUS (Slettet)

Det ser umiddelbart rigtigt ud, hva jeg lige kan se, har desværre ik tid til at regne efter selv...

ln(1)/2*kvrod(1) = C

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=250466

Skriv et svar til: Differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.