Matematik
hmm.. hvad gør jeg her?
08. februar 2004 af
lion4 (Slettet)
hey folkens!
har lige en opgave foran mig jeg ikke rigtig kan kom videre med..
den siger:
en funktion g er bestemt ved, at
g(x) = f(-x), x E R
det oplyses, at g har en forskrift af typen g(x)=b*a^x
Bestem a og b...
I samme opgave har jeg løst f(x)= 50.. skal jeg brug det til noget..?
jeg har også en forskrift: 0,45*1,31^x
Tak på forhånd.
Jeres ven Lion
har lige en opgave foran mig jeg ikke rigtig kan kom videre med..
den siger:
en funktion g er bestemt ved, at
g(x) = f(-x), x E R
det oplyses, at g har en forskrift af typen g(x)=b*a^x
Bestem a og b...
I samme opgave har jeg løst f(x)= 50.. skal jeg brug det til noget..?
jeg har også en forskrift: 0,45*1,31^x
Tak på forhånd.
Jeres ven Lion
Svar #1
08. februar 2004 af Brian (Slettet)
Hvad er det 0,45*1,31^x er en forskrift for? Jeg regner med at det er f... ellers ville der jo ikke være nogen opgave :-)
Så er g(x) = f(-x) = (sæt (-x) ind på x's plads i f(x))
0,45*1,31^(-x).
Så det handler altså om v.h.a. regneregler for potenser og eksponenter af få masseret dette udtryk på plads således at eksponenten bliver til +x.
Et forslag til starten herpå:
g(x) = 0,45*1,31^(-x) = 0,45*1,31^((-1)*x) = ...
Så er g(x) = f(-x) = (sæt (-x) ind på x's plads i f(x))
0,45*1,31^(-x).
Så det handler altså om v.h.a. regneregler for potenser og eksponenter af få masseret dette udtryk på plads således at eksponenten bliver til +x.
Et forslag til starten herpå:
g(x) = 0,45*1,31^(-x) = 0,45*1,31^((-1)*x) = ...
Svar #2
12. februar 2004 af sontas (Slettet)
f(x) = 0,45*1,31^x så ved du jo allerede hvad a og b er, så er der ingen opgave :S eller har jeg misforstået noget?
Skriv et svar til: hmm.. hvad gør jeg her?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
