Matematik

Ligninger

04. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg har problemer med denne opgave, jeg kan udmiddelbart regne ud at jeg skal stille 2 ligninger med 2 ubekendte op, men problemet er jeg ikke ved hvordan.
men her kommer opgaven.

Hvis Brian giver Calus 150 kr. har de lige mange penge. Hvis Claus giver Brian 200 kr. har Brian dobbelt så mange penge som Claus.

a) Hvor mange penge har de hver for sig?

På forhånd tak
Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af mathon

Brian har x
Claus har y

1. oplysning:
Brian afgiver 150 og har derfor x-150 tilbage,
mens
Claus modtager 150 og har y+150,
hvorfor
I: x-150=y+150

2.oplysning:
Claus afgiver 200 og har y-200 tilbage
mens
Brian modtager 200 og har x+200,
hvoraf
II: x+200=2*(y-200).

Beregn x og y af I og II........

Svar #2
06. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hej Mathon,
Når du siger at jeg skal:

Beregne x og y af I og II, hvad er det så du mener helt præcist?

Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2006 af Montavr (Slettet)

jeg er bare en elev som går i 2g.. men altså jeg vil da gætte på at du skal trække den ene ligning fra den anden, altså bruge den metode du har lært for to ligninger med to ubekendte..

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af Montavr (Slettet)

2*(y-200)-x=200
x-150=y+150 <=> x-150-y=150

2*(y-200)+x - (x-150-y) = 200-150

2*(y-200)+x-x+150+y = 50

2y-400+150+y = 50

2y+y = 50+400-150

3y = 300

y = 300/3

y = 100

x-150-y=150
x-150-100=150
x = 150+100+150
x = 400

så x = 400 og y = 100








Svar #5
06. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

#4 ) det var præcis også sådan jeg regnede den ud, men nu er det sådan at min s**** facitliste siger noget andet...

den siger:

Brian 1200
Claus 900

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2006 af mathon

I: x-150=y+150
II: x+200=2*(y-200) eller x+200=2*y-400

I reduceret x-y=300
II reduceret x-2y=-600

III: x-y=300
IV: x-2y=-600
IV trækkes fra III:
-y+2y=300+600
y=900

y=900 indsat i I:
x-150=900+150
x=900+150+150
x=1200

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2006 af lisamel (Slettet)

Heej.

Hvad er ´det her ...

24+4x=17-5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2006 af kraka (Slettet)

#7 prøv selv først.

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.