Matematik
Ligninger og reduktion hjælp
04. september 2006 af
kalkina (Slettet)
jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig med det her....for jeg har rimelig svært med matematik
3a+(4b-5)+ 2(3-a)
2x-(3x-y)-5(-x+5Y)
2*(-3)*(-2/3*-6)+0,25
også løs ligninger
x-2=2(x-2) = 3(x-1)
3a+(4b-5)+ 2(3-a)
2x-(3x-y)-5(-x+5Y)
2*(-3)*(-2/3*-6)+0,25
også løs ligninger
x-2=2(x-2) = 3(x-1)
Svar #1
04. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvad er det du har problemer med i reduktionsdelen?
Med hensyn til ligningen, så har vi at
x-2 = 2(x-2) = 3(x-1) <=>
x-2 = 2x-4 = 3x-3
Hvis vi set på det første lighedstegn, så har vi at
x-2 = 2x-4 <=>
x = 2
Men hvis vi indsætter x = 2 fås, at
2-2 = 2*2-4 = 3*2-3
og det er jo noget sludder (sidste lighedstegn er forkert!), så løsningsmængden er i dette tilfælde lig med den tomme mængde.
Hvad er det du har problemer med i reduktionsdelen?
Med hensyn til ligningen, så har vi at
x-2 = 2(x-2) = 3(x-1) <=>
x-2 = 2x-4 = 3x-3
Hvis vi set på det første lighedstegn, så har vi at
x-2 = 2x-4 <=>
x = 2
Men hvis vi indsætter x = 2 fås, at
2-2 = 2*2-4 = 3*2-3
og det er jo noget sludder (sidste lighedstegn er forkert!), så løsningsmængden er i dette tilfælde lig med den tomme mængde.
Skriv et svar til: Ligninger og reduktion hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
