Matematik

Vektorer - Hjælp til en lille opgave

04. september 2006 af Quewer (Slettet)
Jeg er helt lost i den her opgave. Hvad er det jeg skal gøre, og er der en der kan hjælpe mig lidt igang?

Opgaven kan hentes her: http://www.sendspace.com/file/0abf4d

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af mathon

vektor_AB=vektor_OB+vektor_OA
vektor_AB=a_vektor

Punktets B(x,y), der ved indsættelse
giver
(x,y)-(1,5)=(3,-1), hvoraf
x-1=3
og
y-5=-1
hvoraf..........

Svar #2
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

Tak for hjælpen - jeg fik det rigtige svar.

Se udregningen her: http://www.sendspace.com/file/cbijwd

Tak!

Svar #3
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

Der er et eller andet jeg overhoved ikke fatter, og jeg ved ikke hvad det er. Hvis i ser min udregning vil i kunne se at isoleringen af vektor_AB ikke holder i forhold til det jeg har lavet. Er der nogen der kan se min fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Hvad mener du helt præcist? Du får jo det rigtige facit.

Svar #5
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

Ja lige præcis, men der er først og fremmest en fejl i min isolering af vektor_AB. Jeg kan ikke se hvad der er hvad, altså om vektor_OA er (1,5) eller om det er (3,-1), det samme gælder selvfølgelig for vektor_OB.

Hvis vektor_AB=vektor_OB+vektor_OA hvorfor kommer det så til at hedde (x,y)-(1,5)=(3,-1) og ikke (x,y)=(1,5)+(3,-1)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2006 af mathon

sorry #5
vektor_AB=vektor_OB+vektor_OA
skal være
vektor_AB=vektor_OB-vektor_OA ,
hvilket jeg også har benyttet i beregningen, men altså fået skrevet FORKERT øverst i #1.

Blev "livet" lettere efter denne smertelige tilståelse?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Så #5, du er nu rigtig på den i din udregning..

Svar #8
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

Nu hænger det da slet ikke sammen for (3,-1) og (1,5) kan på ingen måde minusses med hinanden så det giver (4,4). Altså må det skulle plusses.

Er der en af jer der gider skrive hele udregningen af det med bogstaverne op?

Hold op hvor er jeg forvirret nu :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#8
Du har det jo skrevet i dine udregninger i doc-filen..

OB=OA+AB

(x,y)=(1,5)+(3,-1)=(4,4). Altså er B=(4,4).

Svar #10
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

Nej glem det, det er fuldstændig sort nu. Ifølge vores lærer så:

OB=OA+AB <=>
AB=OB-OA <=>

Men som jeg skrev sidst så kan (3,-1) og (1,5) kan på ingen måde minusses med hinanden så det giver (4,4).

Det er derfor jeg er fuldstændig blank nu :S

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#10
OB=den ukendte
AB=vektor a=(3,-1)
OA=(1,5)

Roder du ikke rundt i det?

Svar #12
04. september 2006 af Quewer (Slettet)

ENDELIG!!! Jeg har hele tiden taget udgangspunkt i AB som den ukendte.

Undskyld mange gange, men som jeg skrev længere oppe så anede jeg ikke hvilke der var hvad :S Men mange tak, nu hænger det hele jo pludseligt sammen :P

Skriv et svar til: Vektorer - Hjælp til en lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.