Kemi

Tabletter? er det korrekt?

04. september 2006 af Jelly (Slettet)
er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig...

I reaktionsskema (I) anvendes forkortelsen ZCl3 for trichlor.

ZCl3(s) + 3 H2O(l) → ZH3(aq) + 3 HClO(aq)

I en privat swimmingpool forbruges 120 g HClO pr. døgn i sæsonen. Trichlor leveres i store tabletter, som hver vejer 200 g. Tabletterne anbringes i et rum i forbindelse med poolen, opløses og reagerer med vand ifølge reaktionsskema (I), efterhånden som HClO forbruges.

Hvor mange tabletter skal der bruges i løbet af en sæson på 4 måneder?

Mit Bud:

120g * 120 dage = 14400g
14000g deler jeg med 3 ifølge reaktionsskemaet:

14000g / 3 = 4800g

Jeg deler nu 4800g med 200g for at finde hvor mange tabletter jeg skal bruge:

4800g / 200g = 24tabletter.

Facitlisten siger 109 tableter. Hvor gør jeg noget galt?

Håber nogle vil hjælpe mig.

På forhånd tak!

Svar #1
04. september 2006 af Jelly (Slettet)

indlæg 0:

→ skal erstattes med en reaktionspil

Svar #2
04. september 2006 af Jelly (Slettet)

nogen der kan hjælpe?

Svar #3
04. september 2006 af Jelly (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2006 af Nanna100 (Slettet)

Hvad står Z for? Du skriver tabletterne leveres i 200gram Cl3(Triclor)

Svar #5
04. september 2006 af Jelly (Slettet)

trichlor er ikke Cl3, som navnet lyder til.

Trichlor anvendes om stoffet
http://makeashorterlink.com/?M2193279C

det til venstre

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2006 af Nanna100 (Slettet)

Jeg kan få det til 107 endtil videre...

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2006 af Nanna100 (Slettet)

107,78 faktisk.. men det er ikke helt tæt nok på eller hvad? Eller måske for sent hvis det er til imorgen:-)

Svar #8
05. september 2006 af Jelly (Slettet)

Hey Nanna100,

Det er stadig ikke for sent. Du må gerne vise herinde hvordan du er kommet frem til 107,78 tabletter. Så alle kan få glæde af den.

Håber du skriver snarest.



Svar #9
05. september 2006 af Jelly (Slettet)

venter stadig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2006 af Penoer (Slettet)

Antallet af tabletter afhænger lidt af, hvor mange dage man regner med er i tre måneder. Hvis der er 122 dage, så skal man bruge 108,1 tabletter, og det bliver 107,78 tabletter med 121 dage.

Du kan lave den på mange forskellige måder, men du skal nok først finde ud af, hvad stofmængden er i en tablet trichlor på 200 g.
Derefter kan du så finde ud af, hvor meget der er forbrugt af trichloren i løbet af en dag i sæsonen. Dette kan du bruge til at finde ud af, hvor meget du har tilbage af en tablet, altså i procent. Dette ganger du så bare med antal dage.

Skriv et svar til: Tabletter? er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.