Matematik

To cirklers skæring

05. september 2006 af Juhl_DK (Slettet)
Jeg ønsker hjælp til hvordan man finder to cirklers skæringspunkt(er)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Hav den ene på formen (x-a)²+(y-b)²-r²=0 og den anden (x-c)²+(y-d)²-r²=0, og sæt dem lig med hinanden.
(a,b) og (c,d) er centrerne og r er selvfølgelig radierne.

Svar #2
05. september 2006 af Juhl_DK (Slettet)

Tak, det hjalp mig da lidt på vej...

Nu har jeg så sat dem lig hinanden og har ved at forkorte fået følgende frem:

20x+2y-76=0 <- hvordan kommer jeg så videre, og finder et punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2006 af ibibib (Slettet)

Isoler fx. y og sæt ind i en af cirkelligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2010 af andreaspeter89 (Slettet)

Man skal da ikke forkorte dem til 20x+2y-76= 0, skal man?

kan man ikke bare direkte isolere enten x eller y i f.eks. (x-a)²+(y-b)²-r²=0 ???

sidder og skal finde cirklers skærings ogsaa og kan ik helt finde ud af det, saa derfor jeg lige spørger om dette trin.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:Cirkel_beregning_1.doc

Skriv et svar til: To cirklers skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.