Fysik
Frit fald med luftmodstand
05. september 2006 af
Isaksen (Slettet)
Hej.. håber der er nogle kvikke hoveder der kan hjælpe med denne opgave...
En faldskærmsudspringer falder med 40 m/s og han vejer 75 kg. Luftmodstanden er givet ved F= k * v^2, hvor k er en konstant.
Jeg skal finde størrelsen på de kræfter der virker på springeren...
På forhånd tak..
En faldskærmsudspringer falder med 40 m/s og han vejer 75 kg. Luftmodstanden er givet ved F= k * v^2, hvor k er en konstant.
Jeg skal finde størrelsen på de kræfter der virker på springeren...
På forhånd tak..
Svar #1
05. september 2006 af fjalokin (Slettet)
tyngdekraften er Ft=m*g
luftmodstanden har d jo selv.
opdriften er volumen af manden, ganget med massefylden på den omgivenden luft ganget med tyngeaccelerationen. Men den er ret lille i dette tilfælde, så den kan du nok se bort fra..
det må være alle de krafter der virker.
luftmodstanden har d jo selv.
opdriften er volumen af manden, ganget med massefylden på den omgivenden luft ganget med tyngeaccelerationen. Men den er ret lille i dette tilfælde, så den kan du nok se bort fra..
det må være alle de krafter der virker.
Skriv et svar til: Frit fald med luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
