Matematik
Opgave 1.145
05. september 2006 af
madsing (Slettet)
Hej,
Jeg sidder med en opgave som lyder:
f(x)=ln(kvadratrod(x))+ln(2x) , x>0
Gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen:
f(x)=a*ln(x)+b
Nogen som kan hjælpe?
Jeg sidder med en opgave som lyder:
f(x)=ln(kvadratrod(x))+ln(2x) , x>0
Gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen:
f(x)=a*ln(x)+b
Nogen som kan hjælpe?
Svar #1
05. september 2006 af ibibib (Slettet)
Benyt logaritmeregnereglerne:
log(a·b) = loga + logb
log(a^x) = xloga.
Husk at kvrod(x) = x^(1/2).
log(a·b) = loga + logb
log(a^x) = xloga.
Husk at kvrod(x) = x^(1/2).
Skriv et svar til: Opgave 1.145
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
