Matematik

en substitution opgave.

05. september 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder:

a) S x*ln(x^2)

vil det i dette tilfælde være bedre at bruge partiel eller substitution???

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af mathon

substitution

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2006 af vag (Slettet)

Tror ganske vist på substitutionen

Svar #3
05. september 2006 af ASLAK (Slettet)

okay..kan det passe at det kommer til at se således ud:

t'=dt/dx= 2x
dx= 1/2 dt

indsættes i formlen:

S x*ln(x^2)dx=
S x*ln(t)*(1/2)dt
(1/2) S x*ln(t)

kan ikke komme videre herfra???
skal man så bare integrere x*lnx??

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2006 af ibibib (Slettet)

t'=dt/dx= 2x
dx= 1/(2x) dt.
Så kan du forkorte x'erne væk.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

t = x^2 => dt/dx = 2x => dt = 2x dx.

S x*ln(x^2)dx =
½ S 2x*ln(x^2)dx =
½ S ln(t)dt

...prøv så selv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2006 af Duffy

t = x^2

dt/dx = 2x

dvs

xdx = 1/2 dt


Se nu her:


S x*ln(x^2) dx =

S ln(x^2) x dx =

S ln(x^2) (x dx) =

S ln(t)*(1/2)dt =

(1/2) S ln(t) dt =

1/2 * (t*lnt - t) =

1/2 * (x^2*ln(x^2) - x^2) + k



Duffy

Skriv et svar til: en substitution opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.