Kemi
Opgave hvor pufferligning skal benyttes!
06. september 2006 af
PreXus (Slettet)
Hej!
Har nu siddet og bøvlet med denne her opgave i rigtig lang tid, og har prøvet en hel del men kan bare ikke komme igang. Opgaven har før været postet herinde, men her var der ikke nogen umiddelbar hjælp. Opgaven lyder:
4-hydroxoxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A. Ved
50 grader er
pKs(H2A)=4,21
pKs(HA-)=8,51
1,00 g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning. Opløsningen opvarmes til 50 grader.
c) vis, at pH for opløsningen er 4,56
Jeg syntes ikke helt jeg kan komme videre med at bruge pufferligningen. Syntes jeg mangler nogle oplysninger for det korresponderende syre/base par. Har jo kun masse og pKs, og massen står der opløses i vand, men ikke hvor meget vand der bliver brugt. Ja er lidt væk i denne her opgave :S
Nogen som kan hjælpe lidt?
Har nu siddet og bøvlet med denne her opgave i rigtig lang tid, og har prøvet en hel del men kan bare ikke komme igang. Opgaven har før været postet herinde, men her var der ikke nogen umiddelbar hjælp. Opgaven lyder:
4-hydroxoxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A. Ved
50 grader er
pKs(H2A)=4,21
pKs(HA-)=8,51
1,00 g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning. Opløsningen opvarmes til 50 grader.
c) vis, at pH for opløsningen er 4,56
Jeg syntes ikke helt jeg kan komme videre med at bruge pufferligningen. Syntes jeg mangler nogle oplysninger for det korresponderende syre/base par. Har jo kun masse og pKs, og massen står der opløses i vand, men ikke hvor meget vand der bliver brugt. Ja er lidt væk i denne her opgave :S
Nogen som kan hjælpe lidt?
Skriv et svar til: Opgave hvor pufferligning skal benyttes!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
