Matematik

LIgninger

06. september 2006 af Sim1 (Slettet)
Hej :)
Jeg har de her tre ligninger som volder mig problemer:

a: 3(x-3x)-6x*(-1)

b: 3x-(6x+2)2+4(1/2x+1/2)

c: 2x(3x+4y+2)-(x-2)(6x+8y)

Det er sikkert meget enkle ligninger, det er i hvert fald det svar jeg plejer at få når jeg spørger om hjælp. AF en eller anden grund forstår jeg bare ikke hvad det er man skal gøre. Hver gang jeg tror jeg har forstået det, så skulle jeg alligevel have gjort noget andet.
Hjælp ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
a)
3(x-3x)-6x*(-1) =
3(-2x)+6x =
-6x+6x osv.

Du skal altså bare gange ind i parenteserne og reducere.

Svar #2
06. september 2006 af Sim1 (Slettet)

Ja,
Det ved jeg..
Men alligevel, der er lige som om min hjerne slår knuder.
Jeg synes ikke det er så ligetil som det lyder.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Prøv at skriv dine udregninger her, og så ser vi på de problemer der måtte være.

Svar #4
06. september 2006 af Sim1 (Slettet)

okay...
a: 3(x-3x)-6x*(-1) =
3x-9x-6x(-1)
Hvordan ganger man 6x ind i (-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvor er ligningerne? Jeg ser ingen!

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#4
6x*(-1): Du ved jo at + gange - giver -, så (+)6x gange (-) må give -*(+)6x = -6x, og gange med 1 giver jo det samme; -6x.

Og ja, husk som #5 påpeger, det du har at gøre med her er udtryk, ikke ligninger.

Svar #7
06. september 2006 af Sim1 (Slettet)

Dominik Hasek -->

Jeg har skrevet dem øverst..
Jeg håber ikke du skrev det for at gøre grin.. for jeg synes at det er svært !

Svar #8
06. september 2006 af Sim1 (Slettet)

Okay..
tak :)

Nåh..
Jamen det havde jeg bare hørt at det var...

Skriv et svar til: LIgninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.