Matematik

Ligninger

06. september 2006 af Leah (Slettet)
Halløj,
nogen som kan hjælpe mig med disse opgaver?

Løs ligningerne:
a) x^2 - 94x = 0
b) x^3 + 31x = 0


På forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
a) Det er jo en almindelig andengradsligning. Find diskriminanten og x-værdierne bagefter.

b) Man gætter lynhurtigt roden x=0.
x³+31x=0 <=> x²=-31, det kan man ikke, så x=0 er den eneste løsning.
Er ikke sikker på min forklaring er så god igen, men den eneste løsning er i hvert fald x=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

a)
kan du løse som andengradsligning

b)
x^3 + 31x = 0 <=>
x * (x^2 + 31)=0

så ved du ar 0 er en løsning og det i paranteset kan du løse som andengradsligning:

Svar #3
06. september 2006 af Leah (Slettet)

Jeg troede andengradsligninger havde 3 "led"

ax2 + bx + c = 0

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Ja, det har de også, men det kan jo godt ske at et eller flere af dem er 0 :)

Svar #5
06. september 2006 af Leah (Slettet)

Sorry, er lidt træt. (dårligt undskyldning for at jeg er en idiot til mat)

x^2 - 94x = 0

Dvs. at c i dette tilfælde må være nul.. Right?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Yep.

Svar #7
06. september 2006 af Leah (Slettet)

Ahhh, skønherligt. Så er jeg med.
Tak for hjælpen - til jer begge (;

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.