Matematik

Matematik opg. og cylinder!

06. september 2006 af Balletoft (Slettet)
Hej, er der ikke nogle rare sjæle, som kan hjælpe mig med dette matematik stykke:

En cylinder med låg skal have en rumfang på 8 kubikdecimeter(dm3).

A) Opskriv sammenhængen mellem cylinderen overflade, radius i cylinderens grundflade og cylinderen højde?

B) Opskriv sammenhængen melle radius i grundfladen og højde?

Hvordan ville i takle sådan en opgave?

Svar #1
06. september 2006 af Balletoft (Slettet)

come on

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2006 af Duffy

Come selv on!

Hvad er formlen for overfladen hhv volumen?

Svar #3
06. september 2006 af Balletoft (Slettet)

hehe det er jeg udemærket godt klar over, men jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal håndtere det, hvordan ville du stille det op?

Svar #4
06. september 2006 af Balletoft (Slettet)

Den ser således ud

overflade 2*pi*r*h

volume: pi*r2*h

men jeg er ikke sikekr på hvordan det skal stille op i mode hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2006 af mathon

O_krum=h*2*pi*r

2 cirkler=2*pi*r^2

samlet overflade 2*pi*r^2+h*2*pi*r

Ov=2*pi*r(r+h)
prøv selv videre .........

Svar #6
06. september 2006 af Balletoft (Slettet)

hehe jeg er sgu ikke helt med, jeg komemr lige far folkeskolen, så jeg er ikke helt stiv i alle de der betegnelser i nu, måske du kunne komme med en mere dybdegående forklaring?

Skriv et svar til: Matematik opg. og cylinder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.