Matematik

Problem med ligningssystem

07. september 2006 af Texton (Slettet)
Hej alle :)

Jeg sidder og har en aflevering til i morgen men jeg har fået et problem med en opgave som beder mig om at udregne nogle ligningssystemer.

Jeg har ikke hørt begrabet før, så er der nogen der kan forklare mig lidt om hvad ligningssystemer går ud på? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af mathon

Løsning af et ligningssystem er blot to eller flere ligninger med ubekendte, som man skal finde værdien for.

eks.

Løs ligningssytemet
I: a1x+b1y=c1 og II: a2x+b2y=c2,

betyder find værdien af x og y, der både tilfredsstiller I og II.



Svar #2
07. september 2006 af Texton (Slettet)

2y = 3x-12 Og 2y = -x-4

Giver altså:

???

Dette er ikke en af mine opgaver, det er bare for at have et eksempel. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2006 af mathon

3x-12=2y=-x-4 (da 2y= begge udtryk),
hvoraf
3x-12=-x-4,

hvor du selv beregner x.

den fundne værdi for x indsættes på x's plads i 2y = 3x-12,
hvoraf
y beregnes.

Nu har du fundet både den ønskede x- og y-værdi
og
har dermed løst ligningssystemet.

Svar #4
07. september 2006 af Texton (Slettet)

okay mange tak =)

Nu forstår jeg

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af aysenur1 (Slettet)

Hej:) Jeg forstod ikke helt eksemplet:S Kan i sige mig hvordan jeg skal beregne dette eksempel:

-x + 3y = 6  og  2x + y = -5

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#5 gang den første ligning igennem med 2 og lig derefter de to ligninger sammen ... så kan du bestemme y :-) Hvorefter x kan bestemmes ved at indsætte dette i en af de to ligninger ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2009 af aysenur1 (Slettet)

Ok mange mange tak:D



Skriv et svar til: Problem med ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.