Matematik

To ligninger

07. september 2006 af Leah (Slettet)
"Godmorgen"
, jeg har fået denne opgave

"Løs hvert af følgende ligningssystemer

a) 2x + 11y = 13 og 3x - 5y = 7
b) 9x - 8y = 17 og 3x + 14y = -11
"

Jeg har regnet begge ud og har fået et resusltat. Nogen som vil fortælle hvilke resultater de har fået? Så kan jeg se, om jeg har lavet det rigtigt.

På forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Kom med dit eget bud, så skal vi nok tjekke om det er rigtigt.

Svar #2
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Helt i orden (:

A) Y = -1,08696 X = 12,4783

B) Den er lidt mere tricky.
Y = 0,32 eller -1 ... og så er jeg ikke kommet videre da jeg ikke ved hvilket resultat der er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hverken a) eller b) er korrekt ifølge mine beregninger. Jeg får

a)
x = 142/43
y = 25/43

b)
x = 1
y = -1

Svar #4
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Mhh.. Må lige regne det om igen så. Med ved B'eren er jeg da på rette spor

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Generelt gælder der, at for systemet

a*x + b*y = c
d*x + e*y = f

hvor a,b,c,d,e,f er reelle tal, er løsningen givet ved

x = (c*e - b*f)/(e*e - b*d)
y = (a*f - c*d)/(e*e - b*d)

Svar #6
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Jeg har forsøgt at lave a, men kan slet ikke se hvordan du får det resultat.

2x + 11y = 13 og 3x - 5y = 7

2x = 13-11y
x = 13/2 - 11/2 y

Så sætter vi det ind
3(13/2 - 11/2 y) - 5y = 7
3(13/2 - 11/2 y) - 10/2y = 7
39/2y - 33/2y = 7 - 13/2
6/2 y = 1/2


Svar #7
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Njææ, jeg er på rette spor :D
Øjeblik..

Svar #8
07. september 2006 af Leah (Slettet)

så, nu har jeg fået
a)
x = 142/43
y = 25/43
b)
y = -1
x = 1

som du skrev. Matematik er så meget nemmere når man har resultatet på forhånd..

Skriv et svar til: To ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.