Matematik
ligning
08. september 2006 af
dea_ferizaj (Slettet)
Isoler f af ligningen
1/f = 1/a + /b
er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne ligning?
1/f = 1/a + /b
er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne ligning?
Svar #2
08. september 2006 af Duffy
1/f = 1/a + 1/b
Tager du den reciprokke på begge sider af
lighedstegnet fås
(1/f)^(-1) = (1/a + 1/b)^(-1)
f = 1/(1/a + 1/b)
...herved er f isoleret.
En anden metode ville være
1/f = b/(ab) + a/(ab)
1/f = (a+b)/(ab)
1/(1/f) = 1 / [ (a+b)/(ab) ]
f = ab/(a+b)
Vælg nu selv :P
Duffy
Tager du den reciprokke på begge sider af
lighedstegnet fås
(1/f)^(-1) = (1/a + 1/b)^(-1)
f = 1/(1/a + 1/b)
...herved er f isoleret.
En anden metode ville være
1/f = b/(ab) + a/(ab)
1/f = (a+b)/(ab)
1/(1/f) = 1 / [ (a+b)/(ab) ]
f = ab/(a+b)
Vælg nu selv :P
Duffy
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
