Matematik
Find en diagonal i en kasse?
10. september 2006 af
tamrotte (Slettet)
Hej.
Jeg har et problem, jeg skal finde ud af hvor lang diagonalen er inde i en kasse.
Alså ikke uden på kassen, men inden i den!
Her et billede, jeg lige har fixet sammen inden på paint, så det er nemmere at forstå.
Findes der en ligning ? Er der nogle med et klogt hoved der kan hjælpe mig ?
Jeg har et problem, jeg skal finde ud af hvor lang diagonalen er inde i en kasse.
Alså ikke uden på kassen, men inden i den!
Her et billede, jeg lige har fixet sammen inden på paint, så det er nemmere at forstå.
Findes der en ligning ? Er der nogle med et klogt hoved der kan hjælpe mig ?
Svar #1
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
Hvor er tegningen? :-)
Er det en diagonal fra bunden i den ene side, til toppen i den modsatte side? I så fald brug:
diagonal^2 = længde^2 * bredde^2 * højde^2
Er det en diagonal fra bunden i den ene side, til toppen i den modsatte side? I så fald brug:
diagonal^2 = længde^2 * bredde^2 * højde^2
Svar #3
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
#1:
Hovsa, sludder. Formlen hedder:
diagonal^2 = længde^2 + bredde^2 + højde^2
(Dvs. adderet sammen)
Undskyld.
Hovsa, sludder. Formlen hedder:
diagonal^2 = længde^2 + bredde^2 + højde^2
(Dvs. adderet sammen)
Undskyld.
Svar #4
10. september 2006 af tamrotte (Slettet)
Okay, ;)
Det er jo bare en 'forlængelse' af pythagroras.
Det er jo bare en 'forlængelse' af pythagroras.
Skriv et svar til: Find en diagonal i en kasse?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
