Matematik
Opgave
10. september 2006 af
det.dean (Slettet)
Hey..
Har en opgave jeg ikke helt ved hvordan jeg løser.. Den lyder som følger:
Til en repception er der 430 personer. Gæsterne er del rygere og dels passive rygere. Der er 148 passive rygere
Blandt de rygende gæster er der 202, der ryger pibe, og 112 som rygere cigarer. Blandt de rygende er der nogle som både ryger pibe og cigarer
A) Hvor mange gæster ryger både pibe og cigarer?
B) Hvor mange gæster ryger kun pibe?
C) hvor mange ryger kun cigarer?
Nogen der kan hjælpe
\\\\det.dean
Har en opgave jeg ikke helt ved hvordan jeg løser.. Den lyder som følger:
Til en repception er der 430 personer. Gæsterne er del rygere og dels passive rygere. Der er 148 passive rygere
Blandt de rygende gæster er der 202, der ryger pibe, og 112 som rygere cigarer. Blandt de rygende er der nogle som både ryger pibe og cigarer
A) Hvor mange gæster ryger både pibe og cigarer?
B) Hvor mange gæster ryger kun pibe?
C) hvor mange ryger kun cigarer?
Nogen der kan hjælpe
\\\\det.dean
Svar #1
10. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Overvej, at 148+202+112 er mere end 430. Hvorfor?
Hvad betyder det, at summen er 42 mere end de 430?
Hvad betyder det, at summen er 42 mere end de 430?
Svar #2
10. september 2006 af det.dean (Slettet)
Tja.. Går ud fra at det er fordi nogle af de passive ryger blive beregner for at være rygere med den røg de sidder i.. Kan det ikke være en mulighed??
Svar #3
10. september 2006 af det.dean (Slettet)
Ahh.. Kan det passe at man bare skal sige
112/(202+112) for at finde ud af hvor stor en del der ryger cigarer og gange dette tal med 42..
Tilsvarende gør man med de 202..
Så svaret i b bliver
b = 15
Og svaret i c bliver
c = 27
Er det muligt???
112/(202+112) for at finde ud af hvor stor en del der ryger cigarer og gange dette tal med 42..
Tilsvarende gør man med de 202..
Så svaret i b bliver
b = 15
Og svaret i c bliver
c = 27
Er det muligt???
Skriv et svar til: Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
