Matematik

Hjælp/rettelse til reducering mm.

10. september 2006 af MRK (Slettet)
Ja, har først og fremmest et par opgaver jeg meget gerne vil om, hvor vidt de er rigtige. Mere for at finde ud af om jeg forstår nogenlunde, eller om jeg er HELT galt på den. Her kommer de:

A) 5(2X+3Y)-3(X+2Y)
= 10X+15Y-3X+6Y

B) (4C-16B)(2^2C-4(4-m)
= 64BC^2-64BC+256BC^2-256B^2

C) (i denne skal jeg også skrive hvilken af de tre kvadratsætninger der bliver brugt):
((2U)^2-2H)^2
= 4X^2+K^4+18KY^4

D) 4A^3*4A^4
= 16A^7

E) (X+6)^4*(X+5)^4
(X^4+6^4)*(X^4+5^4)
= 2X^4+5X^8+6X^8+30^8

- Og så til et par opgaver jeg lige umiddelbart ikke forstår et hak af:

A2)(2X)/(2Y)+(6X)/(5Y)-5/y

B2) (2X+4)/(5T+4)+(3+4X)/(5T+2^2)-(5T+7)/(5(T+4/5))

Håber virkelig i kan hjælpe mig, da jeg nu har brugt flere timer på disse opgaver, og har gennemgået nærmest ALLE formelsamlinger, og stadig ikke forstår en brik :S




Svar #1
10. september 2006 af MRK (Slettet)

Det skal måske lige nævnes, at i "B" Skal jeg kun multiplicere ..

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2006 af Sentinox (Slettet)

A) Du laver en regnefejl når du ganger ind i parentesen:

5*(2*x+3*y)-3*(x+2*y) =
10*x + 15*y - 3*x -6*y =
7*x + 9*y

B) Jeg er lidt i tvivl om du har skrevet opgaven rigtigt op, leder 2^2 virker "mærkeligt", men hvis korrekt:

(4*C-16*B)*(4*C-16+4*m) =
16*C^2-64*C+16*C*m-64*B*C+256*B-64*B*m = 16*(C-4+m)*(C-4*B)

Når desværre ikke mere lige nu.

I den sidste skal du finde mindste fællesnævner for brøkerne.

//Sentinox





Svar #3
10. september 2006 af MRK (Slettet)

Det må du meget undskylde, men jeg HAR skrevet E forkert op :(
Den skulle være sådan:
(4C-16B)(2^2C-4(4B)
(4C-16B)(16BC-16B)
64BC^2-64BC+256BC-256BC^2

Svar #4
10. september 2006 af MRK (Slettet)

undskyld, B forkert op*

Svar #5
10. september 2006 af MRK (Slettet)

Common, har VIRKELIG hårdt brug for hjælp.. Vi har fået 2timers elevtimer, og dem har jeg brugt to gange nu..

Skriv et svar til: Hjælp/rettelse til reducering mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.