Matematik

Tricky opgave

11. september 2006 af cc89 (Slettet)
Vi fik følgende opgave af vores lærer, som giver flødeboller, hvis den løses:

Pernille og kæresten Jens beslutter sent på aftenen at mødes så hurtigt som muligt. De bor 7 km fra hinanden. Pernille cykler 21 km/h, Jens løber 9 km/h.
a) Hvor lang tid går der inden de mødes?
b) Hvor langt har Jens hjem fra mødestedet?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af mathon

de løber mod hinanden og skal TILSAMMEN tilbagelægge 7 km.
På 60minutter (1 time) tilbagelægger de tilsammen (21+9)km/h.

Hvor længe er de så om at mødes?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2006 af mathon

#1
(21+9)km/h.
skal være (21+9)km.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2006 af mathon

de nærmer sig 30km/h.

De skal tilsammen tilbagelægge 7 km.
Så varer det noget under en time, inden de mødes (i et kys måske).

Svar #4
11. september 2006 af cc89 (Slettet)

tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2006 af mathon

ja men hvor længe varede det så???

Svar #6
11. september 2006 af cc89 (Slettet)

Hvorfor skal de tilsammen tilbagelægge 7 km? De behøver jo ikke mødes på midten.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2006 af mathon

hver gang de tilsammen skal tilbage lægge 30 km, varer det 60 min.

antal gange 7/30
tid 7/30 *60 min = 14 min.

Hvor langt løber Jens på 14 min. (14/60 time)?
Han løber 9_km/h*14/60_h=2.1 km, hvorfor Jens har 2.1 km hjem fra mødestedet (men hvad - hvis det er en sød pige, må han jo bare lege travhest).

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2006 af mathon

de mødes ikke på midten. Hun cykler jo hurtigere end han løber!

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2006 af mathon

så hun cykler
21_km/h*14/60_h = 4.9_km

Svar #10
11. september 2006 af cc89 (Slettet)

Nåå, så er jeg med! (sproglig, du ved).
Tak for din tid :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2006 af mathon

Hvorfor skal de tilsammen tilbagelægge 7 km?

Til at begynde med er der 7 km imellem dem. Så hvis der skal blive et møde ud af det, så.......

Svar #12
11. september 2006 af cc89 (Slettet)

jeg er med nu.

Skriv et svar til: Tricky opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.