Matematik

Rigtig?

11. september 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil hjælpe med at rette denne opgave igennem, da den er meget vigtig også er det vigtigt, at det er rigtig?

På forhånd tak.


Opgave 1:

A) (2x-y)*(x+2y) = 2x^2 – 2y^2 + 3xy
B) (2a+b)*(-a-2b) = -2a^2-2b^2-5ab

Opgave 2 (find fælles faktor):
A) x^2 + x + xy = x*(x+1+y)
B) 4a+2y-8 = 2(2a+y-4)

Opgave 4

En trekant ABC opfylder følgende: Vinkel C = 90, | BC | = 3 og |AB| = 6
Bestem de resterende:
Vinkel A = 30
Vinkel B = 60
b = (5,19615) = 5,2

Opgave 5

En retvinklet trekant PQR med vinkel R ret opfylder følgende: Vinkel P = 27, | PQ | = 8
Bestem de resterende:
Vinkel Q = 63
q = (7,12805) = 7,1
p = (3,63192) = 3,6

Opgave 6

En 20 m høj flagstang står på en flad græsplæne. Hvis man går 35 m væk og måler vinklen mellem vandret og sigtelinien efter flagstangen top, så er vinklen ca. 30 grader, men er den over eller under.

Vinkel A = 29,7
Dvs. den er under 30 grader

Opgave 7

Tre linier med koordinatsystem: Tegn dem ind:

1) L: y = 2x – 3 Skærer i: (1,-1)
2) M: y = -x + 4 Skærer i: (0,4)
3) N: y = 1/3x + 2 Skærer i: (3,3)


Opgave 8

En line har en hældningskoefficient på 3 og går gennem punkterne (2,-3). Beregn en ligning for linien.

Ligning: y = 3x -9


Opgave 9

En linie går gennem punkterne (-4,-1) og (6,4). Beregn en ligning for denne linie.

Ligning: y = 3/2x -5

Svar #1
11. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2006 af mathon

Opgave 7 Skærer hvad?

Opgave 8 OK

Opgave 9
skal kontrolregnes igen

Svar #3
11. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Opgave 7: punkterne i koordinatsystemet

Opgave 9: Den passer, da jeg har tjekket den, hvis hvordan du har gjort hvis du er uenig?

Hvad med de andre opgaver hvad siger du til dem?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2006 af mathon

Opgave 1: OK

Opgave 2 (find fælles faktor): du skal nok præcisere, hvad du har fundet den fælles faktor til.
Du bedes ikke om at sætte den uden for en parentes, selv om der nok ikke er nogen tvivl om, at det er et oplæg til senere anvendelse, som du har vist.

Opgave 4 OK

Opgave 5 OK

Opgave 6 OK

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2006 af mathon

Opgave 9:
så er det fordi, du tjekker den forkert.

Hvilket hældningstal?

Opgave 7
1) L: y = 2x – 3 Skærer i: (1,-1)
2) M: y = -x + 4 Skærer i: (0,4)
3) N: y = 1/3x + 2 Skærer i: (3,3)
skærer hvad? - hinanden, x-aksen, y-aksen, gaden du bor på eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2006 af mathon

Opgave 7
1) L: y = 2x – 3 Skærer i: (1,-1)
2) M: y = -x + 4 Skærer i: (0,4)
3) N: y = 1/3x + 2 Skærer i: (3,3)

du har skrevet ét enkelt støttepunkt til hver af linjerne, men kun (3,3) er et skæringspunkt (mellem L og M).

Svar #7
12. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hældningstallet er 3/2x eller 1½.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2006 af mathon

#7
y=ax+b

hældningstallet er a (ikke noget med x)

hvis linjen går gennem punkterne P1(x,,y1) og P2(x2,y2),
gælder
(y2-y1)/(x2-x1)=a
hvis vi lader (x1,y1)=(-4,-1) og
(x2,y2)=(6,4)
fås
(y2-y1)/(x2-x1)=(4-(-1))/(6-(-4))=a
eller (når du hæver minusparenteserne rigigt)
(4+1)/(6+4)=5/10=1/2,
hvoraf
a=1/2 (ikke 3/2)

Find så ligningen for linjen.

Skriv et svar til: Rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.