Matematik

Ligning

12. september 2006 af -susanne- (Slettet)
Jeg har muligvis en simpel ligning her, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal regne den.

Er der nogen der kan hjælpe mig?

7
-(x - 2) = 1- 4(x - 7)
2

Der må meget gerne komme en beskrivelse af, hvordan man regner den du. På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2006 af mathon

er det et integral?
7
S(x-2)dx
2

Svar #2
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

Øhh nej.. det tror jeg ikke. Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er vel en brøk 7/2?
Start med at gange med 2 på begge sider:
7(x-2) = 2-8(x-7)

Svar #4
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

okay.. hmm.. jeg er ikke helt med.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

Når du ganger med 2 på venstre side kan du forkorte med 2:
2·7/2·(x-2) = 7(x-2)

Når du ganger med 2 på højre side skal begge de to led (1 og 4(x-7)) ganges med 2:
2·(1-4(x-7)) = 2·1-2·4(x-7) = 2-8(x-7)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2006 af Duffy


Sådan:

7
-(x - 2) = 1- 4(x - 7) =
2


(7/2)*(x - 2) = 1 - 4(x - 7)


(7/2)x - 2*(7/2) = 1 - 4x + 4*7


(7/2)x - 2*(7/2) = 1 - 4x + 28


(7/2)x - 7 = - 4x + 29


(7/2)x + 4x = 36


15/2 x = 36


x = 36*2/15


x = 24/5



Duffy

Svar #7
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

IB... tak for hjælpen jeg prøver mig frem her fra.

Forresten, forsvinder brøken nu når man ganger på hver side?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2006 af mathon

#7
ja

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, du skal forsætte med

7(x-2) = 2-8(x-7)

Svar #10
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen..

Svar #11
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

det næste jeg vil få er:

7x - 14 = 2 - 8x - 56

er det rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

-8·-7 = +56

Svar #13
12. september 2006 af -susanne- (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvad du mener me det du har skrevet.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det skal være

7x - 14 = 2 - 8x + 56

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.