Matematik
Formel?
12. september 2006 af
Pavilion (Slettet)
Hvordan er det formelen for at bestemme a & b?
Er det a = Y2-Y1 / X2-X1
Eller har jeg byttet om på bogstaverne?
Er det a = Y2-Y1 / X2-X1
Eller har jeg byttet om på bogstaverne?
Svar #2
12. september 2006 af Helene.t (Slettet)
Eks:
Hvis du har 2 punkter (5,7) og (2,3), skal du burge formlen a = (Y2-Y1)/(X2-X1) for at finde hældningskoefficienten. Dvs. at
a = (7-3)/(5-2) <=>
a = 4/3
Når du ved, at x = 2 er Y = 3 (se et af punkterne øverst - det er lige meget hvilket af dem du bruger), kan du indsætte i formlen
y = a*x+b <=>
3 = 4/3*2+b <=>
3 = 8/3+b <=>
b = 3+8/3 = 1/3
Nu har du både a og b. Så kan su indsætte i formlen
y = a*x+b <=>
y = 4/3*x+1/3
Hvis du har 2 punkter (5,7) og (2,3), skal du burge formlen a = (Y2-Y1)/(X2-X1) for at finde hældningskoefficienten. Dvs. at
a = (7-3)/(5-2) <=>
a = 4/3
Når du ved, at x = 2 er Y = 3 (se et af punkterne øverst - det er lige meget hvilket af dem du bruger), kan du indsætte i formlen
y = a*x+b <=>
3 = 4/3*2+b <=>
3 = 8/3+b <=>
b = 3+8/3 = 1/3
Nu har du både a og b. Så kan su indsætte i formlen
y = a*x+b <=>
y = 4/3*x+1/3
Skriv et svar til: Formel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
